Mer om Skipper

Skipper är halvbror till Elin (Som nu har valpar) och Uffe och kullbror till Thyra. Skippers syskon har gått bra på utställningar och prov, precis som han. Han har en sönderslagen svans som kanske måste kapas en del, jag är inte säker men det verkade så på Ideborg som nu har hundarna på sitt hundpensionat.

Jag har ju redan skrivit och berättat en del om honom men jag skriver det igen. Han är riktigt bra med andra hundar och det är den art han känner bäst eftersom att han mest har gått bara med hundar. Han är socialiserad med människor och har grundlydnad, men jag vill poängtera att han mest har gått med hundar och att han är ett flockdjur. När jag träffade honom kunde jag nästan inte förstå att han skulle ha varit vanvårdad eftersom att jag associerar det med aggresivitet och skygga djur som inte vågar vara nära människor riktigt (har väl sett på för mycket djurpolisen på animal planet). Han var alltså inte skygg eller aggressiv, inte ens när man tog tag i honom och klippte klorna.

Han har ju gått på utställning ett par gånger och om han hade varit skygg eller aggressiv hade han aldrig fått någon placering så det är ju ytterligare ett bevis på att han är vettig i huvudet. Han har dessutom gått bra på viltspår.

Han verkar ha varit en favourit hos Ritva eftersom att han har gått på så mycket utställningar och spår, han är den hund som är mest meriterad av hennes hundar och jag tror även att han är den enda som är meriterad.

Han har grundlydnad och verkar gå bra i koppel. Han är en söt och rar hund som bara haft en riktig otur i livet och hamnat riktigt i skiten hos fel person.

Jag vill också skriva det att hon även köpte en till Gammel Dahsn Hönsehund (Thyra) men den tog Jesper och Anna-Lena tillbaka. Jesper och Anna har stridit i fem år för att få tillbaka Skipper från Ritva men eftersom att hon till slut hade betalat honom (med lånade pengar ifrån sin hyresvärd) så hade de ingen chans om Ritva inte blev dömd för sitt vanvårdande.
Jag måste också poängtera att Skipper verkar vara den som är minst vanvårdad och skadad av hundarna. Det kan också vara eftersom att han var den enda som var korthårig av hundarna och därför inte tovar igen i pälsen som några av de andra gjort. Därför har han klarat sig bra och de har fått mat (troligtvis ett mål om dagen) men dåligt med vatten. När hundarna kom till Ideborg drack de allt vatten de bara kunde få i sig och lite till. De trodde alltså att de var tvugna att dricka upp allt för sen skulle de inte få vatten på ett tag igen. De var självklart ovana att få mycket mer mat också men det värsta verkar ha varit vattnet(?!).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0