Knasig tripp till Elmia

Imorse drog jag och Anna iväg till Jönköping och Elmia för att gå på utställning. Vi drog ifrån lilla Kolsva vid halv sju och kände att vi hade lite bråttom.. Jag hade aldrig kört så långt och kan ju därför inte heller riktigt tycka att jag har någon känsla för hur lång tid det tar att åka de där milen och när man dessutom inte riktigt vet hur vägen ser ut så blir det ännu svårare..

När vi kom ner till Jönköping så var det ju helt otroligt lätt att hitta och det var ju precis när man kom dit också, så det var ju najs (:

När vi kom in på mässområdet kändes det som om vi kom in i en riktig krigszon! Det sköts hejvilt och det fortsatte att vara så hela dagen. När vi väl kom fram till utställningsringen så kunde man ta det lite lugnt och bara peppa hundarna lite innan de skulle in i ringen.

Anna tog båda hundarna in i ringen första gången och sen var det dags för bir och bim och då fick jag ta med lilla Elin som blev bim och Uffe blev så klart bir. Elin fick också en etta och ck, ett ck mer än vad vi ens hade kunnat hoppas på.. Man tycker liksom fortfarande att hon är like rak och skranglig fastän hon egentligen inte är det längre! Hon är ju jättefin (:

Uffe skulle in i finalen så vi satt och väntade i ca två timmar och bara tog det lugnt men sen när Uffe väl skulle in i ringen såvar han aldeles för koncentrerad på allt skjutande och duvorna som flög omkring överallt för att kunna koncentrera sig på att visa upp sig.

Rasparaden som var där i pausen däremot gillade han riktigt mycket och där var han riktigt glad när han fick vara med.


Eva kollar tänderna


Och så springer vi i en ring :P


Och ställer upp oss..


Vill inte stå stilla.. Så vi knatar runt lite grann..

Och får utlåtandet


Uffe i finalen. Man ser att han inte riktigt var koncentrerad..


Stirrig.. Och ville helst bara jaga lite fågel


Men Anna kämpar på


Alla uppställda


Och så springer vi lite i en ring igen


Och det går undan!


Spring spring!


Och stå stilla


Yvonne kom trea med sin bracco och var glad så klart (: Välförtjänt!

Grattis till alla er som har så fina hundar!


När utställningen var klar skulle vi bara tanka bilen lite och sen dra hemåt. Vi åkte upp till macken och öppnade tanklocket, bara för att inse att det förbannade skiten behövde en annan nyckel som vi inte hade med!
Den låg alltså kvar hemma i Kolsva typ trettio mil bort.. Roligt roligt.. Eller inte.
Jesper skulle ändå dra ner till Danskland så han satte sig i bilen och begav sig mot Jönköping. För mig och Anna var det ju bara att vänta, vi hade bensin till fem mil så det var inte ens någon idé.

Under tiden satt vi och snackade en hel massa, kollade på knasiga människor och var in på macken trettioelva gången för att gå på toa och handla en massa olika saker.. Folk måste ha trott att vi var galna! Jesper (våran räddare i nöden) kom i alla fall med nyckeln och vi bytte bil så att han fick ta den nya ner till Danmark. Nikki hade han också med så att hon skulle slippa vara hemma ensam. På vägen hem stannade vi och åt och TANKADE (ville inte få soppatorsk också :P). När vi precis kommit igenom Katrineholm så ser vi någonting i vägkanten och satt båda och funderade på vad det var. Så sade Anna att är det inte en älg som står där? Jag hade också funderat på det men den stod så stilla att jag nästan trodde att det var en rotvälta eller så sånt skit. Jag saktade i alla fall in och blev stillastående 10-20 meter ifrån en fjoling som sakta började gå över vägen när jag väl hade stannat. Man måste ju i alla fall säga att den hade trafikvett! Det verkade som om den bara väntade på att det skulle bli fritt på vägen så att den kunde gå över! Och den måste ha gått där ett par gånger förut för den tog sig lugnt och fint över räckena och in i skogen på andra sidan.

Alltså; en lång och mycket händelserik dag med ganska mycket tok (till och med för att vara vi).

Kommentarer
Postat av: Anna-Lena

Ja, vilken dag det var ;0)) Någat att minnas och skratta år så här efteråt!



Kram

2009-05-24 @ 10:17:46
URL: http://www.kennelneis.com
Postat av: Lena

He he, det är ju sånt här man minns, ja :-)

Och det är ju roligt att ni vill dela med er av det roliga tycker jag.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0