Viltspårträffen som ledde till..

..ett praktiskt eftersök.


Den här helgen har vi gått en jäkla massa viltspår. Lagt ut och sedan gått för träning och för meritering. Vi höll till på torrberget i yttermalung i en helt fantastisk "jaktstuga". Lena som annordnade det hela fick oss som ville delta att tro att vi skulle bo i en halvsunkig gammal jaktstuga utan några bekvämligheter alls.. När vi kommer dit ser vi en stor jättefin stuga med två hundgårdar utanför, vedeldad bastu, utedass och solpaneler. Solpanelerna gjorde ju att vi kunde tända lampor på kvällen och att de som måste läsa innan de somnar fick göra det :p
Vi hade ett kök, iofs utan rinnande vatten men med gas och vedeldad spis. Dunken med vatten som stod där hade ju kran! Så wtf, det var underbart!

Jag, Wilda och Anna-Lena anlände vid 5tiden på fredagen. Direkt när vi kom blev vi chockade över att stugan var så stor.. Hemomkring brukar jaktstugorna vara små, slitna och lite halvsunkiga. Lena ville inte få upp våra förväntningar så att vi skulle bli missnöjda när vi kom dit. Hon lyckades!
Vi gick in i värmen i stugan, inspekterade och förvånades. Kastade in våra grejer och ville utforska vidare.
Vi gick runt stugan och träffade på Kerstin med sin GDH Viska och Lenas familj och deras två GDH hanar Skipper och Einar :D
Fler människor och hundar anlände och tillslut hade vi Skipper, Einar, Holger, Estrid, Wilda, Hunse, Viska och självklart deras ägare.
Vi snackade lite på kvällen, grillade och sen peppade vi inför lördagen genom att lägga oss i tid (;


Lördag morgon anlände Carex och hans matte medan vi andra åt frukost (jag gick runt som en zombie och kände mig lite avslagen)
Vi åkte till en slogbod (som vi kvällen innan fick reda på är Dalmasordet för vindskydd med eldplats) där vi skulle utgå ifrån för att lägga våra spår. Vi snackade spår och gick sedan ut och lade dem. När vi kom tillbaka blev det mer snack innan vi käkade. Medan vi åt kom Lilian och Sören med fyra GDH som de fött upp.
Snart var det dags att gå ut och se vad hundarna gick för!
Vi gick i samlad tropp ut och gick sen med i det spåret vi lagt, tillsammans med domare, hund och förare.

När alla gått sina spår pratade vi om hur hundarna hanterat arbetet, de fick välja sina egna priser och sedan lade vi öppenklasspåren som skulle gås på söndagen. Vi åkte tillbaka till stugan, byggde bord, grillade, njöt, gav hundarna det vi inte orkade och njöt ännu mer.


Söndagen började med frukost, sedan städning av stuga och UT I SKOGEN! :D För att lägga och gå de sista spåren för helgen.
Gruppfotot skulle självklart tas och sedan bar det av hemåt.
11km från skogen sprang en råbock ut framför min bil. Jag hann inte bromsa mer än runt 25-30 meter innan den dunkade mot fronten på min bil. Smällen var inte kraftig eller så men jag bumpade ju självklart i det men någon meter efter smällen stod bilen stilla. Bocken sprang in i skogen och försvann. Vi ringde Lena för att få hjälp, och sedan självklart polisen. Polisen skulle skicka ut eftersöksekipage och det fanns inte mycket vi kunde göra.
Vi åkte hemåt och slapp fler olyckor efter vägen.
Nu väntar jag bara på att få höra hur det gick för den stackars lilla bocken..Kommentarer
Postat av: jesper poulsen

hej

A propos viltspår : på danska gdh klubbens hemsida fins beretning om en gdh som van det vi kallar schweiss tævling (vilt spor tævling) for flere hundracer.Hunden heter Neis Mio af Stoklund - S 48749/ 2009 ???Jag bliver nyfiken !Er det en svenskfødt gdh (Kennel Neis ?) importeret til Danmark ?Vad er historien bakom detta ?mvhJesper Poulsen

DK

2011-05-25 @ 00:14:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0