Bilder (:

Här kommer bilderna från natten/morgonen. Jag vägrade bilder på oss människor, tyckte ni skulle besparas det lidandet :p  Ändå tog Anna några där jag är med och nu när jag såg dem så är de ju så grymt klockrena :p
Alldeles för mycket arbete, för lite sömn och en överdriven dos nervositet skapade det där utseendet och den döda blicken..
Jag känner mig som en riktig zombie och jag ser tamefan ut som en sådan också, nu har jag hunnit upp i en dusch och den gjorde ingen skillnad alls egentligen. Självklart försvann väl en del lukt men den där fräscha och vakna känslan man normalt får när man är nyduschad vägrar infinna sig!
Däremot så är det precis som vanligt med mig efter valpning, jag är sååå sugen på att skriva olika artiklar till tidningen och alla de där ämnena man aldrig någonsin skulle komma på när man behöver skriva ihop något bara ploppar in i huvudet..

Har predan glömt flera och fyller väl på när det ploppar upp fler..
Den eviga praktikanten
Stålvalparna - ett okänt fenomen(?)
osv..

Först av allt kommer lite bilder från vårt tidsfördriv i trädgården i torsdags innan jag skulle till jobbet (:
Fredrik, the spidermonkey? :D







(byxorna är ca 8år gamla och är faktiskt lappade även om det inte ser ut så)




















NOTERA VALPEN SOM STÅR UPP OCH ÄTER! vad i helvete liksom? den är några timmar gammal och står så länge.. Dessutom inte bara den som gör det :s Vi tror de varit nära kryptonit, har supergener från Carex eller så har Elin blivit biten av en radioaktiv spindel :o




Blek? - Näe men varför säger du så?


En frusen Elin och en guppande filt :p




Och när valpningen var klar (tror och hoppas vi i alla fall) med en ren filt och fäll (:

9 (!)

Nio stycken är det nu! + en dödfödd som dött tidigare, för någon dag sedan. Men nio fina och friska valpar som äter som sanna gammeldanskar!

Men jag och Anna är båda helt döda nu, vi åkte aldrig till något årsmöte för det gick helt enkelt inte.. Fruktansvärt träkigt, vi ville ju båda åka men Elin valpade fortfarande och Jag orkade helt enkelt inte.

Bilder kommer om en stund, nu äter vi (25 timmar sedan sista målet mat) och sen måste vi vila en stund.

Önska oss en smaklig måltid..

Intet är som väntans tider.. :p

Elin har sedan sist bäddat som en galning och slemproppen har lossnat. Jag somnade på soffan efter att ha bakat banankakor. Så i tre timmar var jag helt borta, men då slapp man ju i alla fall de tre timmarnas sega väntan..
Jag undrar bara hur fan jag ska orka köra till årsmötet imorgon (om det är klart då). Blir nog knappast något sova för oss inatt och just nu sitter vi och förbereder det sista inför mötet. Vet inte hur vi ska lösa allt men vafan gör man då? Jag kommer inte sätta mig och köra om jag är för trött, jag vägrar sitta livlös i ett bilvrak imorgon eftermiddag.

Årsmötet är ju självklart viktigt och ingenting man gärna missar (jag har sett fram emot det sedan förra året). Vi har alltid roligt och trevligt på våra möten men jag misstänker att jag kommer att missa det den här gången.

Just nu sitter Anna och skriver det sista på årsmöteshandlingarna, jag nördar (vilket är ganska tydligt eftersom att jag skriver här), Jesper sover i fotöljen och alla hundarna är lugna och fina. Elin ligger och sover så än är det mycket väntan kvar. GDHs preferens verkar vara att valpa på nätterna så det blir väl så även denna gång.

Over and out

Idag kommer vara en fin dag (:

Vid sextiden väckte Elin mig och jag såg att hon bäddat en del i sin säng och var ordentligt uppe i varv och superfjollig :P
Gick ner och fick tibbarna med mig från Jesper och Annas sovrum. Vi tempade Elin och hon ligger nu vid sjutiden på 36,7. Nu väntar vi bara på att affärerna ska öppna så att jag kan åka och storhandla allt vi behöver (:
Jag ska även handla hem ingredienser till lite skoj jag ska baka, både till årsmötet och till oss :D

VÄNTAN HAR BÖRJAT!

Valplådan (:

Idag tog vi tag i valprummet ordentligt.
Igår tog Anna tag i det mesta och det som jag bara är ivägen om jag skulle försöka hjälpa till med.. Idag torkade vi av golvet riktigt ordentligt och bar ner och skrubbade av valplådan. När den väl var på plats bäddade vi iordning den och Elin fick komma in och säga vad hon tyckte.. Vart det godkänt tror ni? :P
Svansen gick som en propeller men jag tror hon verkligen förstår att det är någon dag kvar för den var inte riktigt jätteintressant än..

Men igår var hon riktigt orolig och lite knasig när jag kom hem och Anna berättade nu imorse att hon också tyckt det igår så hon hade tempat henne men ingenting är i alla fall på gång än. Kroppen har väl börjat förbereda sig och så men än hoppas jag att hon tar det lite coolt.. Natten till fredag eller lördag hoppas jag på, jag jobbar ju kväll så efter tolvslaget natten till fredag skulle vara perfekt.

Inatt hände det förresten en ganska intressant grej.. Jag hade precis lagt mig och Elin hade kommit till ro i sin säng när Nikki började skälla som en galning nere i hallen. Jag hoppade upp och kollade ut mot lägen och där stod det en stor och fin räv (: Förmodligen hade den siktat in sig på duvorna och var på väg över grinden. Då är det bra med hundar som jagar iväg sådana där små tjuvar. Det skulle ju inte ha varit roligt att vakna till ett ödelagt kaos ute i duvslaget. Jesper och Anna hade dessutom låtit duvorna vara ute inatt så de hade kanske inte ha varit sådant svårt byte..


Min prinsessa på ärten!


En dubbelvikt bäddmadrass, en fäll och en dyna att sova på!


Jag fick jättedåligt samvete när jag bara hade dynan och fällen så snodde en bäddmadrass också till henne (:


- ZzZ zZz


Och alldeles nyss i biabädden bredvid mig (:


Bilder (:

Hittade en übersöt bild på Siri, Raija och Lucas :D
Det här kan man kalla syskonkärlek!




Pappan till valparna och lite mer om släkten :D

Pappan till Elins kommande kull heter Carex, är en dansk import som bor tillsammans med sin familj en bit utanför Falun.


Här är Carex tillsammans med Bosse, en av Mias valpar. Detta är samma dag som vi parade Elin och Carex.













Här är några få bilder på Elin





Och på Elins mamma Aussi





Elin ute i solen

Idag har vi haft besök av en GDH intresserad familj som verkade sugna på en av Elins små pluppisar. Jag vaknade alldeles för sent, trodde jag hade ställt klocka men det hade jag ju självklart inte. Vaknade helt snurrig och kom efter någon minut på att vi skulle få besök och att jag skulle hinna baka något gott innan dess :s
Hoppade upp och åkte sen med Anna och handlade, kom hem och ställde mig i köket. Snurrade ihop en smulpaj och vispade lite vaniljvisp.
Sen var vi ute i trädgården en stund innan vi gick in och fikade. När de åkt började jag med maten :D Jag älskar ju att laga mat och baka men något som är ännu roligare är att grilla! :D Iofs är det ju också att laga mat men ändå mycket roligare! Det blev grillad fläskfilé, grillad lök i folie, pastasallad och majskolvar! När vi ätit gick vi allhiopa i matkoma, så sedan dess har vi bara suttit vid tvn men snart börjar det väl bli dags att ta tag i tvätten som hänger på tork ute, bädda rent i sängen och annat sådant skoj..

Jag vet att jag lovade att fota Elin ute idag men istället blev det Anna som fotade henne tillsammans med de andra vovvisarna.. Här kommer bilderna:






Elin                                    --^




Lite senare ikväll ska vi ta en runda med kloklippning av alla dessa fyrbenta men sen lägger vi nog ner allt och hamnar på soffan igen..
Over and out (;

En vecka kvar c:

Är tyvärr grymt trött nu när jag skriver så ni får ursäkta eventuella stavfel eller liknande :s
Idag är det en vecka kvar om allt går som vi räknat med, jag hoppas dock på en fredagskull eftersom att det inte är helt omöjligt att jag ska jobba över på söndagen..

Fotade Elin lite snabbt nu på kvällen (klockan är just nu 23:53 på påskafton).
Det blir inga riktigt bra bilder inne men imorgon LOVAR jag att jag ska fota lite utomhus. Nu får man ju inte ta med Elin i bilen så det får bli bilder ute i rastgården eller så, det får ni stå ut med..

Nu orkar jag inte skriva mer så här kommer bilderna istället..
















Fisketur, skogspromenad och bilmässa (:

Fredag:

Jag och tre kompisar åkte iväg och sjösatte båten för första gången iår. Ut på en fisketur i solen stod på schemat. Väl där ute och med båten i sjön så ville inte motorn starta :P Tony (vars motor det är) misslyckades fullkomligt med att få igång den men Jol fick igång den efter en stund i alla fall så att vi kunde komma iväg. Vi åkte längs med sjökanten och myste i solen, jag och Michelle fotade medan pojkarna fiskade.
Tony fick första fisken, en söt liten gädda som fick simma vidare igen. Vi stannade vid en stenhäll och brassade käk och solade (:
Efter någon timme åkte vi ut på sjön igen och Jol fick också en liten pluttgädda på kroken.





















När vi fiskat färdigt åkte vi för att titta till "gruvan" och kolla vattennivån..




Sista snön fick stryk :p











Lördag:

Idag blev det roadtripp till Elmia där det var bilmässa :D
Samma gäng drog iväg igen, alldeles för tidigt för min smak måste jag säga!
Klockan ringde 06:30, gick ner och väckte vovvisarna och gav dem mat. Fixa till sig, packa och börja hämta folk..
frukost intogs på mcdonalds och sen bar det av, vi var vid brahehus och tittade lite men jag hade tyvärr ingen kamera med då.. Bilder kanske kommer senare.
Resan mot Elmia fortsatte och väl där var det köer till allt! När vi väl kom in till bilarna var man riktigt taggad efter all väntan.














POLKAGRISAR!!












Svar på kommentar (:

Jag vill börja det här inlägget med att säga att det jag nu skriver är ett svar på en kommentar jag fått på min privata blogg. Jag skriver som privatperson och möjligen som medlem i SRG, men det jag skriver här har ingenting med min post i styrelsen att göra.

Här är kommentaren (:

hej
har funnit din blog i.o.m. jeg er nybliven GDH ejer - jeg er fra DK, men jagar mest i Småland, der jag skal jaga skogsfågel med min GDH om et år eller så.Din blog er fantastisk - skriv mer om GDH, dit liv og kennel Neis - inspirerende at læse - du virker også som en fantastisk person.

Kanske vi mødes en dag - er der kontakt mellem GDH foreningen i Sverige og i DK ?

Samarbeta verkar logisk i alla fal.

Hopas do forstår mit Dansk/svenska

Hilsen

Jesper Poulsen
Sjælland - DK



Svar till Jesper Poulsen:

Hej!
Jätteroligt att du har hittat in på min blogg och det är underbart att höra att du ska använda din hund i praktisk jakt.
Mer om rasen har du under kategorin "gammeldansk hönsehund".

Om du håller till något i Sverige i augusti tycker jag att du ska passa på att åka på vår klubbträff om du får chansen, som medlem i den danska rasklubben är du hjärtligt välkommen på alla aktiviteter vi i Sverige anordnar också (detta gäller också jaktprov och liknande).
På våra klubbträffar är alla GDH fantaster välkomna och det är alltid lika roligt när det kommer nytt folk och nya hundar. Det är en helg fullpackad av festligheter som alla handlar om våra fantastiska hundar.
Det här året kommer det att handla om jakt och jaktträning, men varje år grillar vi på fredagen och sitter och myser. Lördagen har vi också en middag som alltid är minst sagt uppskattad, vi har alltid haft otroligt trevligt tillsammans och stämningen blir obeskrivlig när verkliga GDH fantaster samlas och umgås.


Kontakten mellan rasklubbarna är tyvärr mycket sparsam. Jag har varit med i klubben under några få år och är inte helt insatt men min uppfattning är att danskarna inte vill ha ett samarbete utan snarare motarbetar oss i vissa frågor. Senast handlade det om PRA men då ville danskarna inte ha ett samarbete, utan de ville ha information av oss utan att vi skulle få detsamma tillbaka.
Vi vill absolut ha ett samarbete, men då måste det ju också vara just det. Båda ska ge och ta, det kan inte bara gå åt ett håll.

I kategorin "gammeldansk hönsehund" hittar du också bilder och beskrivningar på hur det ser ut på tidigare klubbträffar.

Vänligen
Carin



Påskägg till hundarna kanske?

Sitter framför datorn och ska betala räkningar och annat mindre skoj, så hamnade här istället.. Allt för att undvika det tråkiga va? (;
Hundarna är helt uppe i varv så det är lite svårt att fokusera ordentligt också, man avbryts då och då av att de skäller till eller gör något annat de inte får :P Skulle tro att det är vårkänslor som svallar för fullt i deras ådror (:

Nu har jag snart bott hos Jesper och Anna en vecka så nu börjar rutinerna infinna sig lite mer.. I söndags när jag skulle till jobbet märktes det verkligen att man är en riktig vanemänniska, jag glömde nämligen mina arbetsskor hemma :P Kom på det halvvägs till jobbet och blev tvungen att vända hemåt igen :P

Imorse när jag låg och var lite halvvaken hörde jag Anna på nedervåningen, hon höll på och skulle ge hundarna mat.. Sen hör jag något helkonstigt, det låter som att hon häller ut en hel säck hundmat på golvet :s sen skriker hon på Nick som väl gjorde något för att sno mat (han är värre än de andra tillsammans :P ).. Men jag kunde bara inte fatta vad det där ljudet var för något när jag låg där på övervåningen, sen somnade jag ju självklart om (love to snooze)..
Frågade iaf Anna nu och hon fyllde tydligen på fodertunnnan men missade lite så en del hamnade på golvet..

Oj vad jag svamlar!

Det jag egentligen skulle in hit och rapportera var att jag mätte Elin igår på dagen - hon var 81 cm då..
Mastodontkull? Eller några få feta valpar? DET är frågan (;

Och rubriken ska jag ordna till när jag åker till jobbet idag, hundgodis i mängder ska införskaffas och om jag hittar några billiga påskägg som de kan få tugga sönder ska sådana också med på inköpslistan..

Orutinerat inlägg, jag vet.. Men ni måste ju inte läsa (; Ellerhur?

Fosterrörelser! :D

Idag har jag jobbat övertid 15-23, och när jag kom hem blev det käk och mys med hundarna i soffan (: Hundarna var riktigt trötta och Jesper och Anna hade redan lagt sig.. Jag satt där nere och myste med Wilda och Elin i soffan en stund innan jag gick upp. Medan jag satt där och klappade på dem både såg och kände jag fosterrörelser! YAY!!

Det spelar ju liksom ingen roll att man helt säkert vet att hon är dräktig, det är ändå helt underbart att känna hur de små liven rör sig där inne (:

Nu ska jag sova så att jag orkar upp någorlunda tidigt imorgon (: Natti på er!

Massor att rapportera!

Idag och igår har det hänt en massa grejs som kan vara värt att skriva här..
Igår flyttade jag, inte långt dock :p Numera bor jag hos kennel Neis och blir kvar till midsommar ungefär. Jag occuperar ett rum på övervåningen och där sov husets tjockaste hund tillsammans med mig inatt (natten till lördag).

Däremot så får hon inte följa med igen, hon SKA nämligen då sova i sängen och där helst på rygg. Detta betyder alltså att hon tryckte sig emot mig samtidigt som hon halvt om halvt rullade upp på min mage för att få stöd så att hon inte hamnade på sidan igen..
Jag var vaken så länge pga detta att småfåglarna (som de har i rummet bredvid) började vakna igen och kvittra, kurra och sjunga - och då blev det ju inte lättare att somna.. Tänk er själva en smällfet hund som trycker en på magen och dessutom fåglar med vårkänslor som sjunger ikapp med varandra :P

Det var ju självklart Elin som sov hos mig, för en liten stund sedan mätte jag henne runt magen igen och jag skojar verkligen inte när jag säger att hon är smällfet! Hon är 79cm idag (sist var hon ju 94 precis innan valpning).

Konstigt nog har jag inte alls spenderat dagen varken hos Jesper och Anna eller tillsammans med några hundar, idag har jag och min kära mor stor-/vår-/innan-visning städat hela huset. Det tog hela dagen och jag kom inte hem till Jesper och Anna förrän vid halvtio tiden på kvällen.. Det betyder ju inte att vi har jätteskitigt annars utan att vi blev lite galna och tog tag i allt på en gång :P Annars kanske man skulle ha bytt gardiner i ett rum i taget eller så men nu bytte vi allt så att det blev ordentligt ljust och fint överallt..

Nu hoppas vi bara på att det kommer folk och tittar på huset imorgon.. Eller fan jag vet inte om jag vill det egentligen, det är ju mitt hus och inte vill jag att det ska gå en massa folk och inspektera allt hemma hos mig? :s
Önskar jag kunde köpa det och ha det alldeles själv :P Mahahahaha! Det skulle vara awesome!


Ang kommentarer..

Jag vill bara säga att alla kommentarer ni lämnar på min blogg måste jag själv godkänna för att de ska synas på sidan.
Detta betyder alltså att om jag vet att någon har lämnat en kommentar under falskt namn och skrivit en massa strunt om att mina åsikter är fel så kommer den kommentaren inte att godkännas och vara synlig för någon annan än mig.

Jag vill också poängtera att jag är utbildad djurvårdare och uppväxt med jakthundar och andra djur. Jag har dessutom sett mer än 50 hundar av rasen gammeldansk hönsehund, sitter med i styrelsen och är aktivt inblandad i aveln med GDH. En person som då är så feg att denne inte vågar skriva ner sina åsikter och signera med sitt eget namn och dessutom har erfarenhet av 2 vanvårdade GDH har ingenting att komma med.

Om detta dessutom fortsätter kommer jag att anmäla denne person för trakasserier eftersom att jag med detta inlägg vill undanbe mig från mer kommentarer från denne person.

Dina kommentarer är nämligen ovidkommande för mig.

Men detta berör alltså inte dem som inte känner sig träffade av att ha lämnat en skräpkommentar under falskt namn.

På den här bloggen är jag inte förbunden att skriva något som jag själv inte håller med om. Det här är min alldeles egen blogg där jag får skriva vad jag vill så länge jag inte bryter mot någon av Sveriges lagar.
Den är endast kopplad från SRGs hemsida för att den handlar om GDH och om de skulle vilja ta bort mig får de göra det och om jag inte skulle vilja ha med dem att göra skulle jag be dem ta bort länkningen. Jag är inte tvungen att skriva bra om vissa hundar och mindre bra om andra.

Tycker jag att något är fel så skriver jag det, och tycker jag något är rätt så skriver jag det. Det är mina åsikter, mina tolkningar av verkligheten.

Men i den aktuella frågan har jag stöd av polisen och en kvinna som har stor erfarenhet av att ta hand om vanvårdade hundar.

GDH-abstinensen stillad (;

Den här helgen har jag tillbringat med våra älskade gammeldanskar (:
Fredag och lördag hade jag med Nikki ut till Joel där hon fick springa fritt på deras stora gård. Vi passade på att måla väggar och tak i Joels nya garage medan hon sprang runt och nosade precis överallt! Hon var också till grannen en stund medan jag sprang runti ren panik och ropade efter henne.. Jag sprang runt ladugården i lera och hästskit och vanmäktigt spanade mot vägen i hopp om att det inte skulle ligga en vit hund på vägkanten.. När jag kom runt till huset igen öppnade Joel fönstret på övervåningen och berättade att grannen tagit in henne eftersom att de inte visste vems hund det var :)

Det är inte direkt nära till stora vägen men tusentals tankar hinner ju rumla runt i huvudet medan man letar.. Hon hade tidigare hållit sig nära (och det är inte alls långt till grannen heller) så när hon inte kom när jag ropade blev jag ju panikslagen! Tänk att behöva komma hem till Jesper och Anna och berätta att man haft ihjäl deras hund :s
Som tur var så gick det ju bra men jag förstår inte att hon ska till grannen när hon har hur mycket mark som helst att springa på?

Jag antar att oavsett hur gammal hon är blir så förblir hon väl Nikki - det är liksom ofrånkomligt - hon kommer alltid vara galen!

Idag har jag varit hemma hos Jesper och Anna hela dagen, vi har ätit kina och bara tagit det så där söndagslugnt.
Vi har kollat på tvprogram vi missat och bara slöat i soffan.. Anna-Lena är superförkyld så det har inte riktigt varit läge att göra något ordentligt..

Superglada nyheter!

Eller nyheter kanske det inte riktigt är eftersom vi vetat ett tag men för de flesta andra blir det nog nyheter:
Elin är dräktig! :D
Och hon är inte bara lite dräktig, hon är überdräktig! Jag mätte hennes mage igår och hennes omfång var då 73cm.. Förra gången var det 94 någon dag innan valpning och sist ökade hon stadigt med 10cm i veckan.. Det betyder att vi kommer att ha en gigantisk Elin i slutet av denna månad!

Jag fotade henne också igår och jag ska ta några fler foton senare idag så att ni får se min valpmaskin (;
Både jag och Anna tror på 8-10 valpar men risken är att de är fler eftersom att hon är så extremt stor så här tidigt.. Runt den 18 mars fäste äggen i livmoderhornen och efter det har de börjat växa till små puppisar :D

Idag är Elin på dygn 44 om jag räknat rätt men det låter vettigt.. Hon är nu inne i vecka sex och det är först nu det verkligen börjar hända grejer på riktigt!

I vecka 6 blir fostren cirka 7 cm långa och man kan se att delar av rörbenen har börjat att förbenas. Päls börjar växa runt dag 45 (den 11 april). Fosterutvecklingen är nu inne i fosterperioden. Då färdigbildas organen och fostren mognar och växer. De växer med en bestämd hastighet i början. Därefter blir tillväxthastigheten mer påverkad av yttre omständigheter som till exempel moderkakans funktion, tikens kondition och antalet foster. Fostrens relativa tillväxt är störst i början av fosterutvecklingen, medan den absoluta vikten ökar mest under dräktighetens sista tredjedel.


Vecka 7: (~16-22 april)
Fostren är nu ca 10 cm långa. Livmodern fyller stora delar av buken. Vid den här tiden brukar fostren vara så starka att man kan känna fosterrörelser och senare också se rörelser genom bukväggen. Tiken blir allt rundare om magen och det ingen tvekan om att hon är dräktig. Nu växer fostren så det knakar...

Nästa helg (då Elin går in i vecka 7) flyttar jag in till Jesper och Anna (: Stackars dem säger jag bara! Jag jobbar ju ständig kväll så första veckan kommer det nog bli kallabalik när jag kommer hem efter jobbet vid halvettiden på natten. Hundarna blir ju liksom lite glada när jag kommer hit så det kan bli spännande innan de fattar att jag ska bo här till midsommar ungefär..

Här har ni bilder från idag:





















RSS 2.0