Dåligt med uppdateringar..

Jag vet att jag har varit grymt dålig på att uppdatera bloggen nu ett tag.. Jag har verkligen haft dåligt samvete för det men det har varit en ganska stor omställning för mig nu när jag har jobb.. Och nu när jag kommer hem från jobbet så är det alltid en massa annat som ska fixas och donas med..

Jag har också känt mig lite nere nu den sista veckan, det har varit en jobbig tid nu för lilla Kolsva..
Nu lägger det andra företaget ner här och där jobbar även min kära mor.. Och vi som dessutom nyss har köpt hus och helrenoverat det...
Det har helt enkelt varit mycket som ska fixas med och jag hoppas på att det löser sig snart så att jag hinner spendera mer tid både tillsammans med hundarna och med att uppdatera bloggen med nyheter och bilder på våra favoritdanskar.

Massor med kramar på er allihopa och ha en helt underbar söndag!
Nu blir det i alla fall sängdax för mig..
Natti!

Knasig tripp till Elmia

Imorse drog jag och Anna iväg till Jönköping och Elmia för att gå på utställning. Vi drog ifrån lilla Kolsva vid halv sju och kände att vi hade lite bråttom.. Jag hade aldrig kört så långt och kan ju därför inte heller riktigt tycka att jag har någon känsla för hur lång tid det tar att åka de där milen och när man dessutom inte riktigt vet hur vägen ser ut så blir det ännu svårare..

När vi kom ner till Jönköping så var det ju helt otroligt lätt att hitta och det var ju precis när man kom dit också, så det var ju najs (:

När vi kom in på mässområdet kändes det som om vi kom in i en riktig krigszon! Det sköts hejvilt och det fortsatte att vara så hela dagen. När vi väl kom fram till utställningsringen så kunde man ta det lite lugnt och bara peppa hundarna lite innan de skulle in i ringen.

Anna tog båda hundarna in i ringen första gången och sen var det dags för bir och bim och då fick jag ta med lilla Elin som blev bim och Uffe blev så klart bir. Elin fick också en etta och ck, ett ck mer än vad vi ens hade kunnat hoppas på.. Man tycker liksom fortfarande att hon är like rak och skranglig fastän hon egentligen inte är det längre! Hon är ju jättefin (:

Uffe skulle in i finalen så vi satt och väntade i ca två timmar och bara tog det lugnt men sen när Uffe väl skulle in i ringen såvar han aldeles för koncentrerad på allt skjutande och duvorna som flög omkring överallt för att kunna koncentrera sig på att visa upp sig.

Rasparaden som var där i pausen däremot gillade han riktigt mycket och där var han riktigt glad när han fick vara med.


Eva kollar tänderna


Och så springer vi i en ring :P


Och ställer upp oss..


Vill inte stå stilla.. Så vi knatar runt lite grann..

Och får utlåtandet


Uffe i finalen. Man ser att han inte riktigt var koncentrerad..


Stirrig.. Och ville helst bara jaga lite fågel


Men Anna kämpar på


Alla uppställda


Och så springer vi lite i en ring igen


Och det går undan!


Spring spring!


Och stå stilla


Yvonne kom trea med sin bracco och var glad så klart (: Välförtjänt!

Grattis till alla er som har så fina hundar!


När utställningen var klar skulle vi bara tanka bilen lite och sen dra hemåt. Vi åkte upp till macken och öppnade tanklocket, bara för att inse att det förbannade skiten behövde en annan nyckel som vi inte hade med!
Den låg alltså kvar hemma i Kolsva typ trettio mil bort.. Roligt roligt.. Eller inte.
Jesper skulle ändå dra ner till Danskland så han satte sig i bilen och begav sig mot Jönköping. För mig och Anna var det ju bara att vänta, vi hade bensin till fem mil så det var inte ens någon idé.

Under tiden satt vi och snackade en hel massa, kollade på knasiga människor och var in på macken trettioelva gången för att gå på toa och handla en massa olika saker.. Folk måste ha trott att vi var galna! Jesper (våran räddare i nöden) kom i alla fall med nyckeln och vi bytte bil så att han fick ta den nya ner till Danmark. Nikki hade han också med så att hon skulle slippa vara hemma ensam. På vägen hem stannade vi och åt och TANKADE (ville inte få soppatorsk också :P). När vi precis kommit igenom Katrineholm så ser vi någonting i vägkanten och satt båda och funderade på vad det var. Så sade Anna att är det inte en älg som står där? Jag hade också funderat på det men den stod så stilla att jag nästan trodde att det var en rotvälta eller så sånt skit. Jag saktade i alla fall in och blev stillastående 10-20 meter ifrån en fjoling som sakta började gå över vägen när jag väl hade stannat. Man måste ju i alla fall säga att den hade trafikvett! Det verkade som om den bara väntade på att det skulle bli fritt på vägen så att den kunde gå över! Och den måste ha gått där ett par gånger förut för den tog sig lugnt och fint över räckena och in i skogen på andra sidan.

Alltså; en lång och mycket händelserik dag med ganska mycket tok (till och med för att vara vi).

Ultraljudsbilderna

Jag vet inte om det är så att det är några som läser min blogg som inte också är ständigt uppdaterade av Jesper och Anna, men om det nu är så.. så tänkte jag i alla fall lägga upp de här bilderna från Nikkis ultraljud, det kan ju vara bra att kunna hänvisa till dem någon gång om inte annat.. Jag vet inte men jag lägger upp dem ändå..



Det är riktigt svårt att de att det är foster på bilderna men de lär väl vara lika utvecklade som Elins valpar var på hennes ultraljud. Men det är ju självklart skillnad på vem som gör ultraljudet, det märktes att det var ett proffs förra gången när man nu ser de här bilderna.. Men jag tycker att det var riktigt bra gjort att få med två fosterblåsor på samma kort och det viktigaste är ju att man ser att det är någonting på gång..
Men det var riktigt grymt förra gången när valpen vände sig med huvudet mot proben och smackade med munnen, det såg verkligen ut som att den försökte prata med oss..

Jag hade egentligen velat åka hem till Jesper och Anna idag men jag mår inte alls bra, jag har ont i hivudet och mår illa och det känns inte så smart att åka hem till dem med huvudvärk.. Hundarna brukar gilla att skälla på mig när jag kommer.

Igår var jag till min kära frisör Johan och klippte mig. Kort. Riktigt kort. han snackade nåt om att det blev 16mm i nacken så jag menar verkligen kort :P
Men det var också det enda jag bad om, det är ganska bra att ha haft samma frisör i så många år. Johan vet precis hur jag är och vad jag gillar, han sade att han aldrig hade vågat klippa av mig håret (som han gjorde för ca 3 månader sedan) om han bara klippt mig någon gång tidigare. Men eftersom att jag gått hos honom så länge så behövs det inte ens några instruktioner eller något sådant. Han frågar hur jag vill ha det och jag svarar kort. Det räcker och det är alltid lika spännande att se hur det blir. Det är roligare så än om jag har en bild av hur jag vill att det ska se ut.. Nu är man nyfiken på hur det ska bli.

Det blev en lång utläggning om att jag klippt håret.. Men jag är så glad för att han förstår mig så väl och för att jag alltid blir nöjd utan att jag behöver anstränga mig.. Det är ju alltid najs :D


Förra sommaren på träffen


Och nu är det ännu kortare, kan ta kort på det senare och uppdatera inlägget..

Over and out.

Ute i trädgården






Morsans kompis har lånat oss den här taktorn så att vi kunde ta bort en massa buskar som bara var ivägen..
Jag älskar den! Den är så söt!




Ute och röjt

Idag har jag varit och lekt lite med hundarna (:
Det var riktigt najs att äntligen träffa de glada pluttarna igen :) Nu ett tag har jag mest lekt med valparna så det var roligt att umgås med de vuxna hundarna lite..






Det tog inte lång tid förrän de lugnade ner sig, det var riktigt varmt ute och det märktes verkligen på deras tempo..


























Nikki är dräktig!

Jag fick precis ett sms från Anna-Lena och Jesper, i det stod det att Nikki är dräktig!
Det betyder att jag snart kommer att följa en ny kull valpar :D
Tills dess ska jag självklart följa Nikkis dräktighet och det ska bli roligt att se skillnaden, Nikki har ju haft kullar förut så det kommer nog att vara lite annorlunda.

Fan va glad jag blev!


Mamman till valparna heter alltså Nei´s Nikita af Nörhede och ägs av Jesper och Anna-Lena Nei.
Jag har inte mycket information att ge om hanen förutom att han bor i Danmark, jag ska ta reda på lite om hanhunden antingen idag eller imorgon och lägga ut det här.. Jag har bara jobbat 4 timmar idag och imorgon är jag ledig :D Så nu har jag tid att hälsa på lite :D

Vardagsrum

Det är lite finlir kvar men nu har jag och Stefan ett vardagsrum :D
Det gör jättestor skillnad eftersom att vi inte längre behöver ha datorerna i sovrummet..


Ellocket ska tapetseras så att det inte syns och vi måste skaffa större tv..


Självklart svarta dimmers och eluttag..


Spottar ger riktigt snyggt ljus bakom tvn..


Hålet ska få en tapetserad lucka (finns kranar där inne man måste kunna komma åt), vajern till gardinerna och rullgardinen.

Spottarna när det är mörkt i rummet


Ganska najs (:


Och så bloggaren själv i världens skönaste tvsoffa med mugghållare och förvaring för chipspåsar eller min dator..

Älskade små tuggiga valpar

Idag kom jag i alla fall iväg till Jesper och Anna en stund :D Valparna är så gulliga nu och deras personligheter är så tydliga nu! Men de är nog tuggigare nu än någonsin och idag lyckades de tugga sönder mitt skin för första gången, det blev en liten prick på tummen bara och jag blev nästan lite stolt för att de är så starka :P
Det spelar ingen roll för mig om de tuggar på mig utan jag vill bara se deras framsteg och blir så glad varje gång jag märker att de kan något nytt. De är mycket mycket duktigare på att säga till när de behöver ut och de lyssnar mycket bättre när man ropar på dem. De springer självklart snabbare och smidigare nu också..

Uffe är riktigt snäll mot valparna nu, han är inte rädd för dem längre utan han låter dem göra nästan vad som helst istället, Anna sade att nu måste man nästan skydda Uffe istället. Valparna hade hängt i hans öron när de var ute förut och han sade ingenting, det är helt otroligt med tanke på att han har livrädd för dem för bara någon vecka sedan och morrade så fort de kom i närheten.. Men då var de ju också många fler och man visste inte riktigt vart alla var hela tiden.

Här kommer i alla fall lite bilder ifrån dagen..











































































Nova

Lilla Nova flyttade ju hem till Jytte och hennes familj i Danmark och där har hon verkligen fått vara med! Jytte har nämligen inte bara hund.. Hon har även hästar och katter (som jag vet om, vet inte om det är mer?) att leka med på gården.


Inte rädd för något? Man kunde ju tycka att det skulle vara läskigt..


Mest bara nyfiken och fascinerad..

Inga valpar för mig idag..

Istället åkte jag och Stefan till ikea och shoppade loss så mycket vi bara kunde med vår budget :P
Vi köpte i alla fall en knasig gardinstång som egentligen är en vajer med klämmor, ingenting annat fungerar liksom eftersom att det sitter vattenledningar framför fönstren nere i vårat vardagsrum.. Det blev också rullgardiner för att kunna mörklägga ordentligt när det är lan och filmkväll och självklart blev det också ett helknasigt tyg som mor ska sy gardiner av imorgon.

Imorgon MÅSTE jag leka med valpar, så är det bara.. Jag får väl vålda mig in om det så behövs :P.. Eller ringa först?
Jag tänkte också ta lite bilder på hur huset ser ut numera, det har hänt mycket sen sist..

Natti

Äntligen helg!

Nu är det äntligen helg och imorse tänkte jag att jag skulle åka till Jesper och Anna, men de var inte hemma när jag var dit (det brukar inte hända ofta och därför tänkte jag inte på att ringa).. Nu ringde jag hem till dem för bara någon minut sedan och de är fortfarande inte hemma.. Men jag skulle gissa på att de är i Stockholm och flyttar grejer så det tar väl ett tag innan de kommer hem igen..

Det har varit riktigt dåligt med uppdateringar i bloggen den senaste tiden och det blir ju självklart så nu när jag har jobb och inte kan vara hos Jesper och Anna lika mycket men jag har ändå tänkt att jag ska hinna över dit litegrann i veckorna. Jag saknar hundarna massor och jag har extrem valpabstinens.

Nu längtar jag tills det blir valpisar igen så att man har små pluttar att leka med igen :D
Jag har tänkt att jag skulle lägga upp bilderna ifrån "valpleveransen" om man nu kan säga så?!
Det var riktigt häftigt att de hur valparna tydde sig till sina nya ägare, men de har iofs varit riktigt framåt de här valparna och har ibland verkat lite för orädda :P

Om det är några valpköpare som fortfarande hänger med i bloggen nu när ni har era valpar så får ni jättegärna skriva till mig om era små valpars upptåg, det är alltid lika roligt att höra om valparnas strapatser.

Om jag kommer över till Jesper och Anna så kommer det självklart bilder senare idag och då ska jag också se till att få lite bilder ifrån leveransen om Anna tycker att det är okej.. (Hoppas att valpköparna kan tänka sig att vara med i bloggen :P)

Kram kram på er!

Trötta dagar

Jag är ju inte riktigt van att gå upp tidigt :P
Under det senaste året har jag haft för vana att gå upp mellan 11 och 14 och varit uppe hela nätterna..
Nu är jag färdig att däcka vid tio och går upp fem på morgonen..
Att dessutom vara igång och på väg hela dagarna är något jag inte heller är van vid, visst har jag varit ute en del med hundarna och så men då kan man sätta sig och ta det lugnt lite när man har lust. Nu står och går jag hela dagarna och det blir en del stress också.
Jag är helt enkelt förbannat slut! Både psykiskt och fysiskt.
Men imorgon är sista dagen innan helg och det ska bli så skönt att få sova ut! Och att ta det lugnt lite och gå på bio, att slippa vara stressad och tänka på något annat.

Imorgon blir första dagen som jag ska ta hand om allt själv och det är mycket kvar att göra. Det skulle ha varit bättre att få börja vara ensam en måndag när det är en helt ny vecka och man vet att allt är kvar och kan lägga upp det själv..

På lördag hoppas jag i alla fall att jag kan hälsa på Jesper och Anna en stund och leka lite med vovvisarna..

Kort men lång dag..

Jag jobbade väl kanske inte så jättelänge egentligen (slutade ca 1.5 timmar tidigare) men det känns som attd en här dagen har varat i en evighet.
Det var skitroligt, trevliga människor och faktiskt roliga arbetsuppgifter. Men det var så mycket att ta in! Så himla många intryck och saker att komma ihåg.
Dessutom så fick jag inga skor som de hade sagt att jag skulle få, så jag gick i tygskor som klämmer på tårna hela dagen idag.. Hade också trott att jag skulle orka åka hem till Jesper och Anna men just nu orkar jag inte ens stå upp.

Eftersom att det är fotoförbud där jag jobbar så kan jag tyvärr inte ta några kort alls, men det liknar ett sjukhus ganska mycket (extremt många korridorer och sterila toaletter..).
 Jag tror att jag tar och åker hem till Jesper och Anna lite senare i alla fall, jag saknar de små sötnosarna så himla mycket och det känns väldigt hårt att de ska flytta så snart.

Imorgon blir det i alla fall att gå upp vid fem igen (undrar om jag orkar?) och dra till jobbet.
Det känns så bra att ha ett jobb!

Valborg

Igår lånade jag lilla Mozart igen, tyvärr blev det inga bilder alls eftersom att vi grillade och grejade samtidigt.. Men han var här i några timmar och var trött som bara den när vi skjutsade hem honom. Sen blev det så klart ett besök vid brasan och fyrverkerier.. Men det roligaste den här helgen var att min bror och min moster och hennes lilla familj var här och hälsade på, det har vi längtat efter riktigt länge..

Jag vet inte riktigt om de här bilderna hör hit egentligen men jag vill lägga upp dem ändå..

















RSS 2.0