Svar på kommentar & simsim (;

Jag fick den här kommentaren:

hej
A propos viltspår : på danska gdh klubbens hemsida fins beretning om en gdh som van det vi kallar schweiss tævling (vilt spor tævling) for flere hundracer.

Hunden heter Neis Mio af Stoklund - S 48749/ 2009 ???

Jag bliver nyfiken !

Er det en svenskfødt gdh (Kennel Neis ?) importeret til Danmark ?

Vad er historien bakom detta ?

mvh

Jesper Poulsen
DK

Hej Jesper!
Mio är svenskfödd och importerades till Danmark för att bo hos sin pappas ägare.
Hanhundsägaren valde att ta en valp som betalning för parningen (:
Det är en valp från Kennel Neis och det är Nei's Nikita af Nörhede (på bild nedan) som är mor till honom.

Vi har flera valpar från svenska kullar som flyttat över till Danmark, just nu finns det t.ex. en valpkull efter en svenskfödd tik nere i Danmark. Hon heter Nei's Alma af Granly och är också en valp från Nikita.
MVH
CarinNikita är den hund som syns bäst på det här kortet.

Här är Nikita igen (kortet taget idag)

Viltspårträffen som ledde till..

..ett praktiskt eftersök.


Den här helgen har vi gått en jäkla massa viltspår. Lagt ut och sedan gått för träning och för meritering. Vi höll till på torrberget i yttermalung i en helt fantastisk "jaktstuga". Lena som annordnade det hela fick oss som ville delta att tro att vi skulle bo i en halvsunkig gammal jaktstuga utan några bekvämligheter alls.. När vi kommer dit ser vi en stor jättefin stuga med två hundgårdar utanför, vedeldad bastu, utedass och solpaneler. Solpanelerna gjorde ju att vi kunde tända lampor på kvällen och att de som måste läsa innan de somnar fick göra det :p
Vi hade ett kök, iofs utan rinnande vatten men med gas och vedeldad spis. Dunken med vatten som stod där hade ju kran! Så wtf, det var underbart!

Jag, Wilda och Anna-Lena anlände vid 5tiden på fredagen. Direkt när vi kom blev vi chockade över att stugan var så stor.. Hemomkring brukar jaktstugorna vara små, slitna och lite halvsunkiga. Lena ville inte få upp våra förväntningar så att vi skulle bli missnöjda när vi kom dit. Hon lyckades!
Vi gick in i värmen i stugan, inspekterade och förvånades. Kastade in våra grejer och ville utforska vidare.
Vi gick runt stugan och träffade på Kerstin med sin GDH Viska och Lenas familj och deras två GDH hanar Skipper och Einar :D
Fler människor och hundar anlände och tillslut hade vi Skipper, Einar, Holger, Estrid, Wilda, Hunse, Viska och självklart deras ägare.
Vi snackade lite på kvällen, grillade och sen peppade vi inför lördagen genom att lägga oss i tid (;


Lördag morgon anlände Carex och hans matte medan vi andra åt frukost (jag gick runt som en zombie och kände mig lite avslagen)
Vi åkte till en slogbod (som vi kvällen innan fick reda på är Dalmasordet för vindskydd med eldplats) där vi skulle utgå ifrån för att lägga våra spår. Vi snackade spår och gick sedan ut och lade dem. När vi kom tillbaka blev det mer snack innan vi käkade. Medan vi åt kom Lilian och Sören med fyra GDH som de fött upp.
Snart var det dags att gå ut och se vad hundarna gick för!
Vi gick i samlad tropp ut och gick sen med i det spåret vi lagt, tillsammans med domare, hund och förare.

När alla gått sina spår pratade vi om hur hundarna hanterat arbetet, de fick välja sina egna priser och sedan lade vi öppenklasspåren som skulle gås på söndagen. Vi åkte tillbaka till stugan, byggde bord, grillade, njöt, gav hundarna det vi inte orkade och njöt ännu mer.


Söndagen började med frukost, sedan städning av stuga och UT I SKOGEN! :D För att lägga och gå de sista spåren för helgen.
Gruppfotot skulle självklart tas och sedan bar det av hemåt.
11km från skogen sprang en råbock ut framför min bil. Jag hann inte bromsa mer än runt 25-30 meter innan den dunkade mot fronten på min bil. Smällen var inte kraftig eller så men jag bumpade ju självklart i det men någon meter efter smällen stod bilen stilla. Bocken sprang in i skogen och försvann. Vi ringde Lena för att få hjälp, och sedan självklart polisen. Polisen skulle skicka ut eftersöksekipage och det fanns inte mycket vi kunde göra.
Vi åkte hemåt och slapp fler olyckor efter vägen.
Nu väntar jag bara på att få höra hur det gick för den stackars lilla bocken..Viltspårträff!

I helgen har åkte jag och Anna till yttermalung för en helg fylld av GDH, trevligt folk och viltspårträning :D
Jag kommer skriva ganska mycket om helgen imorgon, men nu har vi nyss kommit hem, packat in alla grejer i huset, duschat och lagat mat.
Jag är SÅ trött och vill ligga i soffan och slöa resten av kvällen.. Ni får bara en teaser!


Närbilder på våra små söta :D
Första urladdningen sedan valparna kom!

Idag när jag äntligen pallrat mig upp ur sängen tog jag en promenad med Elin. Vi var bara ute en halvtimme eller så men det är ungefär så långt som man vågar gå med henne också.. Hon får ju inte springa (risk för mjölkstockning) och valparna kan inte vara utan henne speciellt länge heller..

När jag och Elin kom tillbaka var det dags för nästa gäng att få komma ut, men de fick i alla fall komma ut i skogen ordentligt och springa av sig (:

Det fanns inga riktiga chanser att få bra kort, de sprang som yra hönor :p

Nu precis kom Sanna (Anna-Lenas dotter), hon har cyklat hit från köping?! Jag fattar inte att hon orkar och hon gör det dessutom snabbt :p

slutat snusa iaf..

Det där med att bara dricka shakes var ingen bra ide.. Min kropp tyckte i alla fall att det var en hemsk ide, så igår på jobbet tänkte den säga upp sig om jag inte intog något illa kvickt!
Jag gick iväg och köpte guldnougat (BLÄ!) för det var det enda som fanns kvar och en cola..
Efter det gick det bättre men innan jag fick i mig det där var yrseln lite läskig, det var tur att man stod med en dragare med dubbelhandsgrepp så att man hade stöd när det slog runt i huvudet..
När jag kom hem igår blev det en pizza och imorse en riktig frukost.. Tror man ska ha lite mer att ta av om man ska hålla på så där?
Obehagligt som fan var det i alla fall måste jag säga!
Nu ska vi väga valpar och klippa klor.. (det blev aldrig gjort sist)

Ojoj, läskig förändring hörrni!

Idag har jag börjat med något riktigt knasigt.. Pulverdiet! Och jag VET att jag inte behöver gå ner i vikt. Det är heller inte målet med detta, hur knasigt det än låter :p

Jag har tänkt köra en vecka för att rensa i systemet (; och sen bara till "lunch" på jobbet, smidigt och förvånansvärt gott måste jag säga..
Dessutom(!) tänker jag sluta snusa. Vet att jag har sagt det sjuttioelva gånger förut men den här gången böjer jag mig inte. Min syster har slutat röka och kan hon det som var supergalen i att röka så tänker jag palla trycket jag med.

Nu ska vi klippa klor på valparna och kanske Elin också om hon inte gör för mycket motstånd (;

Kram och trevlig helg!

Finbesök! (;

Nu har vi riktigt finbesök här hemma (: Lilla Estrid (en av Mias valpar) är här och blir kvar till imorgon. Hennes matte Maria kommer också hit men först ikväll då hon är på någon typ av kurs just nu ute på strömsholm. Hennes andra GDH Holger var hit en snabbis nyss men följde med Maria för att vara försökskanin på kursen..

Wilda och Estrid hade superkul tillsammans ute på baksidan så jag gick ut och fotade och filmade lite så att ni ska få se de små sötnosarna (:
Videoklippet är lite knasigt eftersom att de sprang som galningar.. Hoppas ni står ut :p


Mindre sömn än vanligt..

Igår när jag kom hem stod Anna i valprummet med en av tikvalparna i famnen.. Något har hänt med valpen eller så var något fel innuti.. Den skrek något hemskt till och från i vågor. Anna blev vaken med valpen och jag gick och lade mig för att kunna byta av nu på morgonen..

Valpen överlevde inte natten.
Såna här inlägg är skitsvåra och ännu jobbigare att skriva så nu skiter jag i det här och går och myser med Elin istället.

Valparna nästan live (;

Jag satte mig inne hos valparna en stund alldeles nyss och fotade lite.. Bestämde mig för att filma lite också så att ni får se och höra dem lite mer ordentligt (:
Och här kommer filmerna (:En död Carin

Igår blev valparna en hel vecka gamla och jag hann knappt träffa dem alls.
Jag jobbade 06-14. När jag kom hem grillade vi och sen hamnade jag i soffan. Jag var TRÖTT!
Sov några timmar och sen ringde Joel som stod i karmansbo och behövde startkablar. Jag åkte och hjälpte dem att få igång bilen. Sen åkte vi mot köping men innan vi ens kommit till kolsva pajade fläkten batteriet. Batteriet i sin tur lyckades på något mirakulöst sätt paja en slang till kylaren och en fläktrem. När vi öppnade huven var det kylarvätska och batterisyra överallt!

Vi körde den bilen till vägkanten och satte ut triangel och sen åkte vi hem till Jol för att leta på någon som kunde hjälpa till att flytta bilen. Som ju självklart är en automat som man inte ska bogsera. BLÄ! Jag åkte vid elvatiden och kom hem vid tvåtaget.. WEI!

Idag ska jag jobba över igen. Tack och lov går jag 15-23 idag :D
Nu ska vi väga valpar innan jag åker.

Kram!

Träffen!

Ni kommer väl ihåg att det är träff i Augusti?
Den 5-7 augusti hålls klubbträff på fliken i Norberg!
Och ni minns väl hur det såg ut sist?

Vill ni komma dit men inte vet hur ni ska göra eller vart det är? skicka in en kommentar så ska jag hjälpa er (:

Foton från tidigare idag (:

Idag krånglade min dator lite och jag hade en del klubbarbete att ta hand om så jag hann inte lägga upp bilderna tidigare.. De här är iaf tagna vid 14tiden den 3/5..


Alla på rad (:


Nr 5, 8, 9, 3, 1, 6, 7, 4, 2 (tror jag men jag är inte alls säker!) nu ligger de dessutom och äter så jag tänker inte gå in och dubbelkolla :P
Småfåglar någon?

Australiska gräsparakiter, splendid (gula rödbröstade par och blåa med vitt bröd mfl.) och rosa burkesparakiter till salu! Någon intresserad?Ojoj!

Fan nu har jag klantat mig! Tack Karin för att du påminnde mig med en kommentar :D

Valparna 1, 2, 4, 6 och 7 är små tikar och 3, 5, 8 och nio är hanar. Vissa av hanarna har riktiga oxnackar! Det är jättehäftigt att se :D En av tikarna (nr 4) har helmörkt ansikte precis som Elin och dessutom extakt samma superfeminina ansikte som Elin och Aussi :D

Valp nummer tre har dessutom (vet inte om jag redan skrivit det redan) en treklöver på rumpan! Asfränt ju :D
Första dagen/kvällen

Idag har varit en dag som få andra.. Man är så förbannat seg och sliten idag att det knappt går att beskriva!
Jag har suttit framför datorn, grillat, skällt på Mia som vägrar låta Elin vara ifred med valparna, handlat valpfoder på lantmännen och hjälpt min mor med hennes nya mobil. Sammanlagt kan det väl handla om att jag varit aktiv i runt 4 timmar.. Och ändå har dagen bara sprungit iväg och jag är så trött att jag bara vill däcka här och nu.. Helst ska det på något magiskt sätt hamna en säng bredvid mig som jag bara kan ramla ner i och dra täcket över huvudet.. Täcket får gärna sväva in genom dörren och sedan sänka sig över mig så att jag slipper dra det över mig också..

Sådärja, färdigklagat!

Valparna växer och tjockar på sig ordentligt - alla har ökat nu under första dygnet!

Valp        Nyfödd (tid)         Dag 1
1             369g    04:00       382g
2             322g    04:40       354g
3             305g    06:05       328g
4             285g    06:30       307g
5             327g    06:40       348g
6             420g    07:55       432g
7             331g    08:50       370g
8             408g    09:30       446g
9             365g    11:25       409g

Hittade bilder jag tagit innan valpningen och inte lagt upp..
Och här är valpbilderna för idag:


RSS 2.0