Svar på tal :P

Svar på kommentaren om mitt ölglas (:
Ölglaset kommer att bli grymt ju! Du anar inte vilka heltokiga tankar jag har om vad det ska bli för utökning av den :D
Du kan få fundera lite på det du med så kan vi snacka om det nästa gång jag kommer in.. Jag blir väl kvar ett tag när du gör pinuppan så då har vi tid att få alla möjliga galna ideer :P
Jag ska ha semester innan jul också så vi kanske kan ta skinkan då :P

Glömde ju!

Ja jag glömde ju att jag "förstört min kropp ännu mer" och att jag lovade er att ni skulle få se bilder..
Jag vet att jag är rätt galen, de flesta skulle nog kanske inte gå in och göra två tatueringar på impuls! Men det är roligt och verkligen ett minne för livet :P Det är ju liksom något man aldrig blir av med.
Men är inte det helt underbart? Att hela tiden bli påminnd om att man har haft skitkul och gjort helknasiga saker? Jag tycker i alla fall att det är ett shysst sätt att spendera tiden (;
Dessutom är min tatuerare helt grym på att rita så det finns inte mycket han ritar som man inte kan tänka sig resten av livet.. Det kliar alltid i fingrarna när man är där och det kan vara väldigt farligt för plånboken att hälsa på honom..
Han var dessutom helt underbar och hade ritat upp ett motiv jag hade bett om så helt impulsiv var inte den tatueringen i alla fall (;
Men den på skinkan var kanske lite mer oplanerad.. Även om jag hela tiden sagt att jag bara måste ha en tatuering för 13kr på skinkan..


Min kära woodoodocka nygjord :Doch mitt galna ölglas på rumpen.. ska färgläggas senare när jag har råd med det :P

Ute i kvällsolen

Nu när jag har varit nytatuerad har jag hållit mig ifrån hundarna ett tag, det är liksom inte läge att bli riven rakt på tatueringen när den är nygjord..
Men idag var det dags igen (: Jag tog med Nikki och Wilda ut på en promenad precis i solnedgången denna helt underbara sensommar kväll (:

Jag var ut med Elin och Wilda för någon dag sedan också men då var det inte så mycket att orda om eftersom att det inte blev några bilder tagna..
Idag snodde jag med mig Anna och Jespers kamera ut..
Roligt med feedback..

Idag har jag varit lite galen (: Skaffade mig två nya tatueringar som det kommer upp bilder på sen.. (totalt orelaterat till hundar dock..)
Men när jag var där hos min käraste tatuerare Pontus så kommenterade han denna blogg och tyckte att den var jättefin :D Han ska till och med länka till den :D! YEY!
Nu ska jag in en snabbis i duschen och tvätta tatueringarna och smörja in dem, sen blir det mat och kanske lite fota tatueringarna.. Eller ett avsnitt av bones..
slö fredagkväll med andra ord..
Glömde nästan att berätta att jag numera har ett ölglas på skinkan.. :P

Gammel Dansk Hönsehund fyller 300 år!


Fredag kväll, alla äter det de tagit med sig och grillat :D

Redan nu är gemenskapen otrolig och ljudnivån blir ganska hög..

Det enda som får folk att vara tysta en stund är maten :P

Självklart pratar man även med hundarna!

Och de får ut och leka en hel del

Mysigt  att vi kunde vara ute.. Tack käraste vädergudar!

Sätter upp några utställningstält..

Jag står bara där och glor :P

Men när utställningen väl är igång är jag fullt upptagen med att plocka fram priser och fota!

BIS hunden -^                                                        BIM-^

Inofficiell utställning med alla jaktmeriterade.

JaktträningÄven de minsta är med på träningen, här får Casper sin far att sitta stilla bredvid honom.

Febril aktivitet

"kan man fresta dig med en kanin?"

Lena kastar dummy till Einar"MAMMA!! JAG HAR DEN!"Verner kastar in en kanin som Marcus sen skall apportera

Och ger sedan tecken åt Marcus att han får börja.

Stella är mycket faschinerad av detta.På väg till jaktträningMaria visar hur det går till med släpspår

Anna-Lena drar det.

och Marcus får spåradet gör han finfint!

fin avlämning!

och sedan gick vi tipspromenad

Elin fick springa löshon är bra fin!

Emil med sin favourithund Mia (:

Wildas typiska skutt förevigat..

Dags för middagen

förrätten serverad

och sedan uppäten och nu prisutdelning mellan rätterna

Maria fick hederspris och ett stort tack för sina insatser för rasen.
Resten var för trevligt för att man skulle ha lust att sitta och fota, ni får gissa er till hur det såg ut (;

mer jaktträning

här ska Holger visa vattenapportering

Maria kastar dummyn

och Holger hämtar

duktiga Holger!

sen försöker vi få våra hundar att ens nudda vattnet.. :P

och med vissa går det braoch sen råkade det komma fler bilder från utställningen (det användes två kameror att fota med..)

Fina priser!

Tack alla våra kära sponsorer!

Tack Hannes!

Middagen

och middagen igenFinaste bilden jag tagit denna helg är otroligt nog inte på en GDH, utan på vackra Sinus 13år och vorsteh!

Obeskrivbart!

Det går inte riktigt att beskriva känslan jag tror att vi alla haft den här helgen, det är verkligen obeskrivbart när så många människor med ett enda gemensamt intresse möts och har så otroligt trevligt tillsammans. Även om den stora gemensamma nämnaren denna helg var Gammel Dansk Hönsehund så är alla som var på fliken som bästa vänner och blandades och umgicks tillsammans. Det finns inga tydliga uppdelningar i grupper och alla blir hjärtligt välkomnade, vi är en enhet allihopa.


Utställningen

Här träffas vi inte bara som GDH ägare utan även som individer och samtalen handlar om allt mellan himmel och jord och det mest fachinerande samtalsämnet jag hörde om denna helg var frågan - "kan man ha en älskarinna även om man är singel?".


På väg till jaktträning.

Men trots att allt detta är otroligt trevligt och mysigt och gemenskapen helt sanslös så är ämnet ändå vår älskade ras och det otroliga med att den firar 300år!

Detta firades verkligen! Utställningen vi hade på lördagen var speciellt rolig för mig, som PR ansvarig så har jag verkligen kämpat för att få in priser och tjatat otroligt mycket om att styrelsemedlemmarna ska be om sponring där de bor. Nu fick jag stå i pristältet och själv hjälpa till att dela ut dessa fantastiska priser som vi kämpat för att få in.
Det går inte att tacka sponsorerna tillräckligt! Alla som ställde upp på antingen utställningen, jaktträningen eller gick tipspromenaden fick åtminstonde ett pris med sig hem och många fick mycket mer än så.
Hela helgen känns välplanerad (om jag får säga det själv) och otvingad.
Det fanns ett ungefärligt schema som vi följde bra och det fanns gott om tid för prat i pauserna och under aktiviteterna.
När jag delade ut priserna för tipspromenaden blev det applåder efter varje uppläst namn och sedan snack som nog aldrig hade tagit slut om jag inte blivit tvungen att avbryta (jag ville ha efterrätten!!). Även om det kan låta störande så är det så vackert att se och höra, alla dessa människor träffas en gång om året -och ibland ännu mer sällan- men ändå är vi som en enda stor familj. Vi knyts samman av släktskapet mellan våra älskade hundar.


Sinus, Vorsteh snart 13 år.

Tyvärr är en helg som denna något som helst enkelt inte kan beskrivas med ord och allt fantastiskt som hänt denna helg orkar jag helt enkelt inte skriva ner. Det är något som måste upplevas och först då kan man uppskatta det ordentligt och själv förstå känslan som finns där.

Själv har jag ingen stor familj här hemma men jag har ändå en stor familj, inte genom mitt eget blod men genom blodet i dessa underbara hundars linjer. För där, just då under några få dagar är vi alla en stor familj och våra fyrbenta vänner en stor fläckig flock.

Även nykomlingarna, både fyr- och tvåbenta är hjärtligt välkomna in i värmen som finns mellan oss. Detta är också något som inte riktigt kan beskrivas men jag kan försöka..

Under lördagen tog jag och Emil ut Jesper och Annas hundar på en kvällspromenad, jag frågade om Anette ville följa med och ta med sig sin Stella (: Hon hängde på och vi gick. Jag och Emil hade alltså en otroligt sammansvetsad flock på fem medlemmar och sen kom lilla Stella själv och skulle försöka passa in i den.
Otroligt nog är det inga problem, Nikki var lite stöddig och skulle visa att hon har hög rang men gav sig efter några tillsägningar från mig. Sedan sprang de tillsammans på en liten skogsväg och då inte som en flock + one utan som en flock som fått en ny medlem.


Stella.

Våra hundar påverkar oss mer än vi anar (tror jag i alla fall) för i våran klubb och på våra träffar visar vi samma acceptans och kärlek som våra hundar gör. Jag har aldrig hört om en klubb som är mer sammansvetsad och som har så roligt tillsammans. Och allt detta gör vi (oftast) helt nyktra :P

Nu börjar klockan närma sig för sent för att vara vaken när man ska jobba imorgon, men många fler bilder kommer självklart imorgon!

fortsättning på förra inlägget..

I onsdags, när jag plockade bären till vodkan bet något mig på vänster hälsena.. I fredags låg jag inne på akuten i några timmar för behandling av huggormsbett så den här helgen har det inte hänt mycket alls! Tur dock att det var den här helgen och inte nästa! Jag hade aldrig klarat 300års jubileumet på den där foten, nu är det mycket bättre och jag kan gå obehindrat igen, har dock ont i vänster arm efter stelkrampsspruta och ett snyggt blåmärke efter blodproven de tog.. Foten är fortfarande lite svullen och bettet är stenhårt men jag uppskattar verkligen att kunna gå igen :D


Natten till fredag, morgonen efter var det värre :P

RSS 2.0