Mot borlänge!

Nu har jag packat klart och åker snart mot borlänge och min semester (:
Jag kom hem från Jesper och Anna för ungefär en timme sen efter att vi blivit klara med voljärerna :D
Bilderna är hos Jesper och Anna så de får ni nog efter min semester för jag var tvungen att åka hem och hann inte uppdatera där..
Avresan blev lite försenad när min mor kom på att hon skulle tvätta min bil innan jag fick åka :P (knasboll!)
Nu ska vi packa in en massa mat och annat skoj i bilen så vi slipper laga mat sen när vi är på peace and love (:
Ha det underbart bra nu, tills vi hörs igen (:
Kram!


På besök och farlig röd färg!

Idag har vi varit upp till stockholm och hälsat på Sanna och hennes Thomas en stund mitt på dagen, sen åkte vi hemåt och hamnade i en massa bilköer. Vi stannade på Max och åt lite goda hamburgare tillsammans med Tibbarna, jag och Jesper hade en varsin liggande i knät (:
Sen åkte vi förbi Cheapy och köpte 10 liter falu rödfärg som jag satte igång och målade på voljären med (:
Nu är det nästan klart och hundarna har fått några extra fläckar och röda trampdynor..
Pojke eller flicka? om ni inte visste vad skulle ni säga? --^Ett litet uppehåll..

Det har varit ett litet uppehåll i bloggen nu och mer blir det tyvärr snart..
Jag har som jag berättat tidigare krachat min stackars trötta kamera på en stenhäll och den mår inte så bra..
Jag har varit hemma hos Jesper och Anna både igår och idag.. Igår var det ganska slappt hela dagen och vi njöt av otroligt god mat, idag blev det däremot mer arbete och vi åt resterna av gårdagens fantastiska grillade middag..Idag såg min dag ut ungefär så här..
Vakna alldeles för tidigt av en otroligt störande väckarklocka för att gå och träffa söta chefen och titta på vad det är jag ska sysselsätta mig med de första veckorna tillbaka..
Sen drog jag hem och bytte kläder för att efter frukost åka hem till Jesper och Anna..
Där var det lite morgontrött humör och hundarna hade misskött sig genom att äta skor.. Vi drog ut i skogen och Anna lade spår. Efter skogsturen åkte vi och köpte virke till voljärerna och började bygga :D
Solen brände på som aldrig förr och det var segt att vara ute och jobba men trots det gick det riktigt bra! Fram på eftermiddagen åt vi lite och precis när vi var klara kom Yvonne för att gå spår med en tax..
Jag och Jesper fortsatte med voljärerna och kom riktigt långt!
(Det som nu är kvar att göra är på med färg, upp med taket, göra dörrar och sätta upp nät!)
När Anna kom tillbaka igen hakade hon på arbetet och vi gav till sist upp när vi faktiskt inte kunde fortsätta mer..
Vi behöver köpa färg, takskruv, mer reglar och nät för att kunna göra klart..
Vi gick in och kollapsade i sofforna och efter ca 2 timmar åkte jag hem..Måste också berätta nu i förväg att jag tar semester en vecka från bloggen.. Det blir först nästa vecka men så vet ni det i alla fall.. Nu i helgen ska jag fira midsommar tillsammans med familj och GDH! Tänkte sno hem Elin från Jesper och Anna :D


Mitt huvud är verkligen som mos och jag hoppas att ni ursäktar eventuella stavfel och annat skräp..
Kram!

Lång dag, igår..

Igår kom jag (som vanligt) hem till Jesper och Anna ganska sent och började med att gå ut och röjja lite gräs. Sen började bröllopet på tv och det tyckte man ju att man borde se liksom..
Vi satt vakna tills de dansat och man inte fick se mer..
Tibbarna var rätt söta ett tag och busade i soffan så jag passade på att filma och fota dem..


Ganska slött..

Idag har vi mest bara tagit det lugnt, jag kom hem till Jesper och Anna ganska sent.. Lagomt till de skulle åka iväg till "smärt doktorn" och åskan dånade utanför. Jag stannade hemma hos dem med hundarna, mest för Nikkis skull som blir lite rädd av åska och blixtar. När de kom hem igen gick jag ut med röjjsågen och lekte lite en stund. Sen åkte vi hem till mig och kära mor klippte håret av dem :P
Vi hade med oss lilla Liva hem till mig och hon skuttade glatt runt i hela huset och nosade (: Mamma blev nog lite förälskad men vi kan ju inte ha hund hemma när hon är så allergisk som hon är.. Det gick med Raija men det var för att det var ett extremt stort hus och jag hade henne mest i mitt rum, hos Jesper och Anna eller ute på långa promenader.
Efter den snabbvisiten hemma åkte vi till skogen för att lägga spår men hade glömt klöven och blodet hemma.. Vi hade däremot med oss korgen med alla snitslar och sånt :P
Så vi åkte hem och hämtade grejerna och ut i skogen igen (:
Jag gick en kort promenad med Liva medan Anna lade spåret och sen åkte vi hem och grillade :D
På kvällen låg vi bara i soffan med en skadad Mia (hon har brutit av en klo) och glodde på tv..Imorgon blir det mer bus med röjjsågen och förhoppningsvis lite träning med Elin.. Vill verkligen få henne att simma!

Den främmande Uffe och bästa veterinären!

När jag kom hem till Jesper och Anna idag och fick se Uffe trodde jag nästan att det var slut.. Han såg ut som om han var döende.. Han låg på sidan i tvåsitssoffan, vitt uppsrärrade och panikslagna ögon!
När Maria kom dit och kollade igenom honom kändes det lite bättre, hon skrev recept och jag hämtade ut det.. Vi fick i honom lite mat och tabletterna och slappnade av med lite styrelsearbete. När vi var klara med det gick vi till grustaget med Holger och Mia.

Där släppte vi dem en stund och sen gick vi vidare ner till vattnet, Holger var det lätt att få i men Mia var svårare..
Men Mia blev väldigt taggad av att Holger simmade efter pinnarna Maria kastade och tillslut fick vi henne att simma alldeles själv!

Sen kastade Anna i en kong lite väl långt ut och vi fick aldrig ut en hund varken så långt eller till rätt "apport" (däremot gick Holger i efter den utan att se den bli kastad, han gick ut och simmade bara på kommando!).
Så jag hoppade ur kläderna och hoppade i efter den :PNär vi kom hem igen åkte Maria hemåt och vi gick in till Uffe och tog hand om honom..
Jesper kom hem och hade med sig mat till Uffe som jag tvångsmatade honom med och vi tryckte i honom lite vatten också..
Efter ungefär en timme försökte jag lite igen och då ville han äta! När det kommit igång och han hade fått i sig 400g(!) mat drack han äntligen vatten själv också!
Först väldigt försiktigt och tveksamt men sen stod han och drack mer och mer entusiastiskt riktigt länge och tömde halva skålen :D

Efter det släppte den sista av stressen över Uffe och luften gick ur oss ordentligt och jag insåg att om jag skulle ha suttit kvar i soffan så hade jag blivit kvar över natten :P
Istället blev det hem och uppdatera bloggen.. Och tur var väl det! Det tar väldigt lång tid att lägga upp bilder!

Uffe.

Idag har jag och Anna varit ute på ärenden några timmar och sen är vi kom hem och hundarna varit ute ett tag noterade jag att Uffe låg utslagen i köket.. Men han låg precis som han brukar, i skuggan och han såg mest bara trött ut..

Sen när jag dragit hem för att få lite klubbarbete gjort ringde Anna och berättade att han verkar sjuk.. Och undrade om det var något jag tänkt på när vi kom hem.. Självklart går tankarna direkt till magomvridning och på nån halv sekund hinner man tänka det värsta och bli halvt hysterisk! Men Anna lugnade mig med att berätta att hans mage såg normal ut..
Efter en stund ringde hon upp igen och berättade att hon hittat en fästing under svansen på honom och det var tydligen ganska svullet och rött..
Efter vad jag förstod så blev det bättre så fort hon plockat bort den och han började gå runt lite i alla fall.. Men han har väl kanske inte velat göra nummer två om det är ömt och istället blivit lite förstoppad också utöver en ömmande bak..

Vi får finbesök av vår käre veterinär imorgon - vilket var inplanerat sedan tidigare - så om det fortfarande är problem med det då så kan hon titta på det då..
Verkar i alla fall som att det löser sig.. (:

(Eftersom att jag inte fotat alls kanske det duger med lite andra knasiga bilder från verkstan hos min bästa bonde :P )

Självklart är datorn med i garaget :D I'm such a NERD! tihi

Bonde..

Eller iaf bondgöra.. jag har varit hemma hos Joel i två dagar nu tillsammans med hans mor Annika och tagit ner taggtrådsstängsel och lite annat småplock.. Elin har varit med mig båda dagarna och igår rispade hon sig vid ögat på taggtråden men idag klarade hon sig.. Idag hittade vi istället två små fågelbebisar och tre ägg i ett bo precis vid stängslet! De var riktigt nyfödda och jättesöta.. Nu är det snart telefonmöte :D


Inte så roligt arbete att hålla på med egentligen.. Men roligt med trevligt sällskap..Börjar det bli tillräckligt mycket bonde över mig nu Lena? (;
Svensk Vinnar utställning, röjj i skogen & en söt liten räv!

Idag var jag och Anna på utställning i Avesta med Uffe, Mia och Wilda. Där träffade vi på Maria och Holger och Lena, Markus och deras Skipper :D
Där fanns också en hund från Lilian och Sörens uppfödning som heter Hunse (:
Det var riktigt roligt att se så många gammel danskar där och det var en kvinna som stannade vid oss och sade att vi var en fin grupp som satt där..
Det gick inte riktigt som vi ville med våra hundar men det gick riktigt bra för Holger! Han blev Svensk vinnare och grupp 4!Vi åkte hemåt vid två tiden och sen när vi kommit hem plockade vi bara upp de andra hundarna som inte var med och drog upp i skogen och släppte dem..
Mitt uppe i skogen på en bergshäll ringlade det en huggorm så vi bytte snabbt riktning och gick vidare..
På vägen hem gick det en liten räv i vägkanten med en sork i munnen och bara trippade där längs vägen, helt kolugn.


Student och sponsor..

Idag tog min syster studenten, så jag har varit igång hela dagen..
Det började imorse då jag skulle göra iordning prinsessbakelserna och även baka lite annat gott..
Sen skulle det städas och köpas blommor..Vi åkte in till hennes skola och tittade när hon stod och började gråta innan hon sprang ut. Hon fick syn på vår käre storebror som bor i Amsterdam.. Sen blev det total lycka när hon sprang ut och skrek sig hes på balkongen.
Vi lyckades hitta varandra mitt i vimmlet och det blev mer tårar. Vi gick och mötte upp moster som varit lite sen till köping (svårt att planera med två små barn).
Sen gick vi till stan och tittade när hon åkte iväg på flaket.
Åkte hem och började med maten och sen drog det igång på riktigt!
Massor med folk vällde in och det var helt packat när vi skulle ta mat (:
Nadja öppnade presenterna och läste korten på blommorna och sen blev det efterrätt!
Mina prinsessbakelser, en tårta med nötter och mörk choklad, kakor och bullar..
När alla var redo att spricka var satt vi bara stilla och var sociala.
Folk började droppa av när de väl orkade ställa sig upp igen och efter det satte jag mig äntligen vid datorn och slappnade av lite..
När jag väl satt mig vid datorn kollade jag in på min mail och hittade ett mail från en (förhoppningsvis) sponsor!
De vill i så fall sponsra med en fin matskål eller burfläktar och ge alla som går in på hemsidan (GDH-Klubben) och mina läsare 10% rabatt och jag tycker att deras kyltäcke är en riktigt bra grej! Jag tror att många hundar hade tyckt om att ha det förra helgen på utställningen..

Rabattkoden för att få 10% rabatt är Doggy på;
http://www.ekipage.nu/


Badat för första gången iår :D

Idag var jag och Anna ner till vattnet vi badade med Uffe och Mia :D
Det gick faktiskt ganska bra men Uffe lyckades självklart riva både mig och Anna på låren, och ganska djupt på Anna.. Dumt med nyklippta klor egentligen. Annars har vi inte gjort så mycket egentligen, satte på Uffe och Elin en flytväst för att de ska vänja sig.. Uffe slår rätt mycket med framtassarna..Haha! Kollade själv precis igenom bilderna och hittade en jag tagit utan att tänka mig riktigt för.. Anna står i bara trosor och t-shirt och jag tror inte hon skulle bli glad om jag lade upp den :P
Hon är så känslig :P
Mohahahaha! Min elaka sida tittade fram en stund och jag var sugen men jag ska vara snäll.. (:
Att jag står på samma sätt är inte lika känsligt :P Iofs hade jag ju bikini på mig men ändå (:

Jag har fått mina skattepengar också så nu gör vi snart resten av Sverige osäkert om dagarna också, så fort jag köpt en ny liten skitbil :D

Längtan!

Just nu finns det så otroligt mycket att se fram emot! Men det är jobbigt att veta att i alla fall en del av det är ganska långt fram..
Jag längtar till nästa möte med styrelsen(!?), Utställningen i avesta i helgen, något jag inte får snacka om, min systers student nu på fredag (och även att få baka allt vi ska äta), köpa bil och ny kamera, träffen med det otroliga temat 300års jubileum!, Mias valpar (som kommer om en hel evighet känns det som, inte ens börjat löpa än:P), att voljären till duvorna ska bli klar, osv osv..
Men det som är viktigast för mig just nu är att min älskade broder kommer hem till systers student! Just nu bor han i Amsterdam och det var länge sedan jag träffade honom..

Idag har jag som vanligt varit hos Jesper och Anna hela dagen.. Var dock trött och schleten efter igår så det blev en trög morgon och jag kom inte dit förrän vid tolvtiden..
Vi fick inte så mycket seriöst gjort men vi fixade i alla fall till trappan upp till altanen så nu är den hel igen :D
Jag fick totalt hjärnsläpp när jag blev glad för att det äntligen gick att spika i spikarna (träet var så hårt att spikarna bara vek sig! Och det var ingen klen spik heller) att jag bara spikade i dem och glömde att det kanske kunde vara bra om trappstegen blev vågräta.. Vissa dagar borde man inte gå upp från sängen! Haha!
Men det satt i alla fall för det var riktigt svårt att få loss spikarna igen då :P

När vi var klara med det snackade vi lite om att börja med voljärerna men det rann lite ut i sanden när vi började känna hur trötta vi egentligen var.. Efter det har vi mest bara suttit och snackat och grejat lite smått.. Jag tog in en bunt med syrener och bakade ihop dem med buketten jag gav Anna på morsdag (min extra mamma ju!). Det blev väldigt fint eftersom syrenerna var lila och de andra blommorna vita och rosa.. Sen har vi ätit alldeles för mycket och klippt lite klor.. Det är farligt med riktigt god mat!

Jag höll aldrig på att ta mig hem som vanligt, man växer nästan fast i deras soffor och för en gångs skull (överdriver) var Nikki helt lugn och bara låg och njöt av att bli klappad bredvid mig. Det är så otroligt skönt när hon slappnar av för då blir hon så mysig! Annars är hon ofta lite för exentrisk för min smak.. Men jag gillar ju alltid de lite annorlunda och knasiga hundarna..

Annas dotter har gjort en otroligt fin hemsida som jag tycker vi ska börja använda, den gamla är också fin men den nya är häfigare.. Gillar självklart också att den enda länken hon har lagt till hittills är till min blogg :p Moahahahha! Tack Sanna! You make me so happy!
http://hemsida.alexandramalen.eu/kennel/
Bilderna är ifrån en fisketur jag var iväg på med två vänner i fredags..
Så fort det blir väder igen ska jag ut och bada med hundarna!

Mer bilder från utställningenHAHA!! Min snusdosa hoppar nästan ut från det här kortet :p ser lite skoj ut..
Utställning i norrköping!

Idag var jag och Anna till norrköping på utställning med Mia (: Det gick jättebra och vi hade en väldigt trevlig domare, han var bra både mot två och fyrbenta vilket är helt underbart!
Både jag och Anna hade smort in oss med solskydd 30 och ändå är vi ritkigt solbrända båda två.. Har riktig solfrossa nu och är helt slut efter en riktigt lång dag.
Vi var nere på utställningsområdet redan 08:45 imorse och åkte hemåt runt femtiden..
Det här var Mias första utställning och hon har verkligen varit otroligt duktig hela dagen, och på vägen hem satt hon med huvudet i Annas knä som ett litet barn..


Jag drygade med Mia och hängde hennes rosetter på halsbandet :P


Hon gillade det verkligen inte..


Braccon Tobbe stod och njöt i solen (:

På vägen hem :p

Idag var vi tröttare än vi ville erkänna :p

Idag har det gått på halvfart för både två och fyrbenta.. Hundarna har varit trötta och skälliga och vi har slafsat fram, liksom släpat fötterna efter oss :p
Vi har ändå fått lite gjort och är ännu tröttare idag, vi grillade även idag och det är så skönt att kunna sitta på altanen (:
Imorgon blir det en lugn dag och det enda jag har planerat att göra är att städa ur bilen ordentligt, det behövs!
På söndag blir det utställning och sen börjar kneget igen (; Men roligt är det verkligen för det blir otrolig skillnad!
Även idag har jag varit dum och inte fotat någonting.. Men nån dag snart borde jag väl kunna ha med mig hjärnan igen :p
Nu ska jag snart sova lite (:
Natti


Ohyes!

Nu är vi helt klara med plattorna och började istället med att förbereda inför bygget av utevoljärerna till duvorna.
Jag slog ner lite gräs och brännässlor med röjsågen.. Vi satte också ett träd framför hundgården så att de ska få lite extra skugga där (:
Vi ska snart åka och köpa lite material till voljärerna och då ska vi köpa extra så att jag kan bygga en ställning till hundarna och även den där bänken :D

Men idag var vi trötta efter allt hård arbete och tog det lite lugnt.. När Jesper kom hem från jobbet hade vi grillat och maten stod klar! Underbart!
Det är verkligen trevligt att kunna sitta på altanen och äta, det blev helt annorlunda..
Nu är jag trött och har ritktig solfrossa så jag ska sova.
Natti på er!

En produktiv dag!

Idag har jag (precis som igår och förra veckan) varit hemma hos Jesper och Anna! Jag och Anna slog ner stolparna till hungården, satte upp hönsnät under altanen (så att småtjejerna inte kan springa under den), fixade en ram med nät till fönstret hos duvorna och städade av altanen! Allt gick skitbra och det blev skitsnyggt alltihopa! Tyvärr var jag dum nog att inte fota..
Hundarna har självklart varit med hela dagen och imorse hade Uffe inte velat gå upp förrän Anna formligen drog ut honom så att han skulle kissa! Tror hundarna blir riktigt trötta av att vara med!
När vi gick in vid sex tiden och vi givit dem mat däckade allihopa i köket, de ställde sig inte ens upp när jag gick hemåt! Slut på energi verkar det som :D

Det är så skönt att både få allt gjort och dessutom verkligen trötta ut hundarna samtidigt! Vackert!

(Jesper och Anna-Lenas nät, telefon och tv är nere.. Antennkabeln gick av idag så vi hoppas på att de vill komma och fixa det snart..)

Love ya!


Alla bilder är från sommaren 2008
Kan inte hjälpa det! måste bara ha med den här bilden :p jag vet att jag är tjatig :D

RSS 2.0